Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Καλό ιστοριοταξίδι! Μερικές σκέψεις για το blog...


.Μου προτείνανε να πω μια ιστορία. Οτιδήποτε θέλω.  Ξέρετε… μια σαν αυτές που δεν έχουμε πει ποτέ σε κανέναν, ή που γέννησε η φαντασία μας, ιστορίες που ποτέ δεν βρήκαμε το χρόνο να μοιραστούμε, ή δεν θέλαμε να τις μοιραστούμε και τώρα θέλουμε, ιστορίες καθημερινές, ιστορίες απίστευτες, αστείες ή θλιβερές, παραμύθια πολιτισμών που μετράνε αιώνες από στόμα σε στόμα και τώρα ήρθε η ώρα να καταγραφούν ή απλά ιστορίες… κάποιων άλλων που αυτοί δεν πρόλαβαν να διηγηθούν.

Αυτό το blog θα είναι, λέει, μια μεγάλη εγκυκλοπαίδεια ιστοριών. Κι όσο αυτό θα γεμίζει με τις ιστορίες μας, θα χτίζει την δική του μέσα στο ιστοριοπέλαγος του Διαδικτύου. Ή καλύτερα, θα είναι σαν αυτά τα πεταμένα μπουκάλια από κρασί που κάποιος μεθυσμένος έριξε στη θάλασσα αφού πρώτα άδειασε στο στόμα του όλο το υγρό περιεχόμενο και έβαλε στη θέση του ένα τυλιγμένο χαρτάκι με… μια ιστορία! Κι αφού το μπουκάλι τραμπαλίστηκε για κάμποσες μέρες στα κύματα, ξεβράστηκε σε μια παραλία όπου κάποιος άλλος μεθύστακας το βρήκε, διάβασε την ιστορία κι ύστερα, έγραψε την δική του. Τοποθέτησε κι αυτός το χαρτάκι του στο μπουκάλι και το ξαναπέταξε στη θάλασσα. Κι όσο το μπουκάλι θα ταξιδεύει στον ωκεανό ή αν θέλετε… στο Διαδίκτυο θα φτάνει σε παραλίες με μεθύστακες που θα διαβάζουν και θα γράφουν ιστορίες. Και το μπουκάλι  θα γεμίζει με αναμνήσεις, σκέψεις, συναισθήματα.

Και πού ξέρετε; Ίσως κάποτε, να μαζευτούν όλοι οι μεθύστακες νύχτα σε μια παραλία και να μεθύσουν με ιστορίες από κοντά. Γιατί όχι;

Μ’ αρέσει. Σαν μεθύστακας κι εγώ, θα γράφω τις ιστορίες μου σε ένα χαρτάκι και θα τις βάζω στο μπουκάλι –το blog ντε!- όποτε τυχαίνει να περνάει από την παραλία μου.

Λοιπόν…
καλώς σας βρήκα!

Πινόκιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου